Hozzávalók / 4 adag
4 db tojás
3 bögre finomliszt (bögre=2.5 dl)
2 bögre cukor
2.5 dl szódavíz
2.5 dl napraforgó olaj
0.5 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg meggy
Elkészítés
A tojásokat a cukorral elolvadásig elkeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet.
Hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tojássárgájás masszához adjuk.
A sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk, és végül belekeverjük az olajat.
Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a magozott meggyet, és készre sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, és felszeleteljük.
0 Megjegyzések