Hozzávalók / 4 adag

4 db tojás
3 bögre finomliszt (bögre=2.5 dl)
2 bögre cukor
2.5 dl szódavíz
2.5 dl napraforgó olaj
0.5 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg meggy

Elkészítés

A tojásokat a cukorral elolvadásig elkeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet.

Hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tojássárgájás masszához adjuk.

A sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk, és végül belekeverjük az olajat.

Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a magozott meggyet, és készre sütjük.

Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, és felszeleteljük.