Jó pár hete próbálom kenyérsütőben elkészíteni a tökéletes élesztőmentes veknit, amiben nincs se glutén, se élesztő, de valahogy nem akart összejönni. Vagy bezuhant, vagy nyers volt, vagy kemény, és 3 óra után derült ki, hogy mehet az egész a kukába. Hát, ez a mai, sütőben sütve, illatra és küllemre már elnyerte a tetszésemet, egy szempillantás alatt elkészül, és kifejezetten finom, édeskés íze van. Szeretem az olyan recepteket, amiket 1 mondattal le lehet írni.
Hozzávalók / 1 adag
50 dkg zabpehelyliszt
5 dl joghurt
2 teáskanál himalája só
2 teáskanál szódabikarbóna
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, picit kiolajozott püspökkenyérformába öntjük a masszát.
Majd 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban 30 perc alatt készre sütjük úgy, hogy egy nagyobb tepsibe vizet rakunk alulra, és a rácsra helyezzük a formát.
0 Megjegyzések