Tojás-, tej-, glutén- és zsiradékmentes extra csokis finomság. Aki édesebb szájú, tegyen bele több édesítőt, mert ez egy fanyarabb, étcsokisabb ízű süti lesz ennyi édesítővel.
Hozzávalók / 12 adag
70 g gluténmentes zabpehelyliszt
25 g tápiókaliszt (avagy tápióka-keményítő)
30 g cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 közepes db banán (kb. 150 g héj nélkül)
1 dl kókusztej (vagy más növényi tej)
1 teáskanál almaecet
50 g erythritol (vagy más cukorhelyettesítő, folyékony édesítő)
Elkészítés
Az érett banánokat villával szétnyomkodjuk egy tálban, majd elkeverjük a kókusztejjel, ecettel és édesítővel.
A liszteket, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk, és jól összedolgozzuk.
A gyümölcskenyérformát (az enyém 10x20 centis) tejmentes margarinnal kikenjük, és behintjük pl. rizsliszttel.
A tésztát belesimítjuk a formába, és előmelegített 170-180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba! Nem baj, ha kicsit csokis marad a fogpiszkáló, az a jó, ha kicsit ragacsos állagú marad a süti.
0 Megjegyzések