Szép barna csiperkét kaptam. Egyik részéből citromos gombakrémlevest csináltam, a másikból ezt a köretet.

Hozzávalók / 2 adag

1 ek olívaolaj
30 dkg csiperkegomba
10 dkg bulgur
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál ételízesítő (natúr, sótlan)
2 db babérlevél
5 dkg rukkola
só ízlés szerint
2 dl víz

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és kisebb darabokra szeleteljük. A bulgurt egy szűrőben, folyó víz alatt átmossuk.

Egy serpenyőben kevés olíván a hagymákat megpároljuk, miközben megsózzuk. Így könnyebben párolódik. Rászórjuk a gombát, megerősítjük a lángot, azt szeretnénk, ha a gomba inkább pirulna.

A végén rászórjuk a bulgurt, kevergetjük egy kicsit. A bulgurt egy csészében mérjük ki. Az ételt két csésze vízzel engedjük fel. Sózzuk, hozzáadunk egy kanál natúr ételízesítőt és két babérlevelet.

Fedő alatt nagyon kis lángon, lassan puhára pároljuk.

A végén hozzákeverjük a durvára vágott rukkolát.