Hozzávalók / 4 adag

500 g darált sertéshús
2 ek olívaolaj
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsomlé
300 g csemegekukorica (kb. 1 konzerv)
500 g vörösbab (kb. 2 konzerv)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csipet fahéj
1 teáskanál csípős paprikakrém
cayenne bors ízlés szerint
1 ek worcestershire-szósz

Elkészítés

A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olívaolajon (vagy amin szeretnénk) elkezdjük párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Maximum fél percig sütjük együtt, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.

A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, fahéjat és darált erőspaprikát. Ha már késznek tűnik a hús, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül). Kis keverés után felöntjük a paradicsomlével. A megadott mennyiség nem pontos, a lényeg, hogy éppen ellepje az ételt.

Elkezdjük főzni, és közben hozzáadjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert, amit szeretünk. A mennyisége természetesen ízlés kérdése. Kb. 10 percig főzzük, és tálalható.