Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
10 dkg mangalica zsír
20 dkg finomliszt
5 dkg cukor
1 csipet só
2 db tojássárgája
10 dkg sárgabaracklekvár (a tészta kenéséhez)

A tetejére
25 dkg tehéntúró
10 dkg cukor
2 ml vaníliaaroma
3 db tojás
1 ek tejföl
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk. Ha nem állna össze, kevés tejfölt vagy tejet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen a tészta.

Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent és kilisztezett tepsibe helyezzük.

A tésztát baracklekvárral megkenjük. 

Tetejére a túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a 3 tojássárgájával, a vaníliával a citromhéjjal és a tejföllel. (Leleményes háziasszony ekkor botmixert használ! Én is :).)

Végül hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás keményre vert habját.

A habos túrót végül rákenjük a tésztára.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, a hab barnulásáig (kb. 25 perc) sütjük.