Hozzávalók / 10 adag

40 dkg meggy
4 db tojás
20 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
1 dl víz
1 teáskanál vanília kivonat
25 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
0.5 citromból nyert citromhéj

Elkészítés

A meggyet megmossuk, kimagozzuk.

Egy nagy tálban a tojássárgáját világosra keverjük a cukorral, majd továbbra is folyamatosan keverve lassan hozzácsorgatjuk a vajat és a vizet, valamint hozzáadjuk a vanília aromát.

A lisztet, a sütőport, a szegfűszeget és a fahéjat összeforgatjuk, és több részletben a tojásos egyveleghez keverjük.

A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük. Akkor tökéletes, ha a hab meg sem mozdul, amikor fejjel lefelé fordítjuk az edényt.

A tésztába reszeljük a citrom héját, majd óvatos mozdulatokkal, három részben hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

Egy kivajazott-kilisztezett tálba öntjük a tésztát, a tetejére pedig rászórjuk a meggyet. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percet sütjük.