Hozzávalók / 6 adag

A húshoz
60 dkg sertéslapocka (darálva)
10 dkg sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A káposztához
3 kg kelkáposzta
1 teáskanál só
2.5 l víz

A rizshez
250 g rizs (hosszúszemű, zacskós)
1.5 l víz
1 kávéskanál só

A rétegzéshez
900 g tejföl
2 db tojás

Elkészítés

A kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a víz ellepje.

A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk.

Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, ízlés szerint megsózzuk.

Visszatesszük a tűzre, beletesszük a darált húst, és közepes lángon, míg morzsáira szétesik, kevergetve főzzük. Ha megpuhult, ízlés szerint borsozzuk. Félretesszük.

A zacskós rizst az előírásoknak megfelelően puhára főzzük, ha megfőtt, lecsepegtetjük, és belekeverjük a darált húsba. (Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítünk.)

Amikor a kelkáposzta megfőtt, (torzsa résznél egy villával ellenőrizzük)  leöntjük a levét, kicsit hagyjuk hűlni. Addig a 2 pohár tejfölt 2 tojással, kevés sóval kikeverjük.

A kelkáposzta felét szétosztjuk a tepsiben. Rátesszük a darált húsos keveréket. A tejföl kicsivel több mint felét eloszlatjuk rajta.

Rátesszük a kelkáposzta másik felét, a maradék tejfölt elsimítjuk a tetején.

Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a tejföl összeáll, illetve aranysárga lesz a tetején foltokban.