Hozzávalók / 6 adag

60 dkg sertéslapocka
80 dkg burgonya
5 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek fűszerpaprika
0.5 közepes db hegyes erős paprika
2 közepes db paradicsom
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg bacon

Elkészítés

A húst felkockázzuk, a kétfajta szalonnát szintén.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron nagy lángon kicsit megpirítjuk a húskockákat. Ha már kis színt kaptak, akkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és felkarikázott paprika.

Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és kis lángon, lefedve, időnként megkavarva kb. 90 percig főzzük. Ha szükséges lenne, időnként önthetünk alá egy pici vizet, de ne sokat, mert a sűrű szaft a lényeg.

Mikor már majdnem készen van, forró olajban kisütjük a kis kockára vágott krumplikat, majd szűrőpapírra szedjük.

Ha a hús megpuhult, visszaöntjük az edénybe a szalonnapörcöket, hozzáadjuk a forró krumplit, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.