Hozzávalók / 8 adag
4 db őszibarack
1 ek méz
200 g babapiskóta (kb.)
650 g sűrű joghurt (görög joghurt is lehet)
4 ek nádcukor
1 citromból nyert citromlé
1 kávéskanál vanília kivonat
15 g zselatinfix
300 ml habtejszín
Elkészítés
A barackot meghámozzuk, a mézzel és pár csepp citromlével összeturmixoljuk.
A joghurtot kikeverjük a cukorral, vaníliakivonattal, belefacsarjuk a citromlevet, fokozatosan, folytonos keverés közben hozzászórjuk a zselatinfixet.
A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a joghurtos krémmel.
A poharak aljába babapiskótát teszünk, meglocsoljuk a barackos öntettel, bőségesen befedjük a krémmel, pohár méretétől függően megismétel(het)jük a műveletet. Tetejét megszórhatjuk babapiskóta-morzsával.
Ha nem szeretjük a roppanós babapiskótát, tegyük hűtőbe néhány órára, vagy egész éjszakára.
0 Megjegyzések