Hozzávalók / 3 adag

1.5 kg uborka
4 közepes db vöröshagyma
2 db chili
1.2 l víz (hideg csapvíz)
1.8 dl ecet (20%-os)
36 g só (asztali, durva)
180 g cukor
1 késhegynyi borkén
1 kávéskanál koriandermag
1 kávéskanál bors
1 kk mustármag
2 db babérlevél

Elkészítés

Tisztára mossuk az üvegeket, és hagyjuk megszáradni. A zöldségeket szintén jól megmossuk, sőt, beáztatjuk vízbe, és abban tisztítjuk meg. Semmi kosz ne maradjon rajta!

Legyaluljuk egy tálba az egészet. A fűszereket egyben ledaráljuk, és jól összekeverjük a zöldségekkel. A tiszta üvegekbe rakjuk. A felöntőlevet elkészítjük. A hozzávalókat olvadásig keverjük. Rászedjük a levet, teljesen tele legyen az üveg. Jó erősen lezárjuk, aztán mehet a hűvösre (pincébe).

Hagyjuk állni minimum 2 hétig. Felbontás után hűtőben tartsuk. Egészségetekre!