Hozzávalók / 2 adag
1 db édesburgonya
0.5 kis fej vöröshagyma
3 dkg sonka
0.5 kis db paradicsom
1 db tojás
5 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
Alaposan mossunk meg és villával szurkáljunk körbe egy közepes vagy nagyobb darab édesburgonyát, majd tegyük be a mikrohullámú sütőbe méretétől függően 6-8 percre. Közben melegítsük elő a sütőnket kb. 220 fokra
Konyharuhával kivéve, vágjuk ketté és kanalazzuk ki a belsejét (sajnos erre nem lesz szükségünk).
Vágjuk kis kockákra a hozzávalókat (hagyma, paradicsom, sonka), és szórjuk a kivájt hajókba, középen hagyjunk helyet a tojásnak.
Üssünk bele egy tojást, sózzuk, borsozzuk, majd reszeljünk rá sajtot (elhagyható), és tegyük (sütőpapírral leterített tepsiben) a sütőbe. Kb. 15 perc alatt tükörtojás állagú lesz a tojás, ha lazának látjuk, süssük addig, amíg nekünk megfelelő.
Tányéron Sriracha szósszal lehet díszíteni és megbolondítani.
0 Megjegyzések