Hozzávalók / 3 adag

125 g bavette tészta (vagy más tészta)
100 g szeletelt bacon
1 ek napraforgó olaj
1 dl főzőtejszín
1 db tojássárgája (szalmonellamentesített, de elhagyható)
só ízlés szerint (elhagyható)
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
fokhagymapor ízlés szerint (vagy zúzott fokhagyma)
1 csipet szerecsendió (elhagyható)
20 g reszelt sajt (kemény és félkemény, félzsíros szárított reszelt sajtok keveréke - nekem ez volt itthon, ízlés szerinti mennyiségben szórjuk)

Elkészítés

A tésztát a leírásának megfelelően al dentére főzzük. Mire kész, már tálalhatunk.

A bacontszeleteket felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük 1 dl tejszínnel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk, és belekeverünk egy tojássárgáját is. Esetleg kevés szerecsendióval is megszórhatjuk. Érdekes, hogy ezt az ételt, ha csak magamnak készítem, sem a tésztába, sem a szószba nem teszek sót, jobban szeretem így az ízeket, a bacon pedig elég sósságot ad.

A tészta főzőlevéből 0,5-1 dl-t átmerünk a szószra, alaposan elkeverjük, és a sajt egy részét is beleszórjuk (vagy akár az egészet, ízlés kérdése, ízlés szerinti mennyiséggel).

Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és ráöntjük a szószra, amivel alaposan összekeverjük, ha szükséges, kicsit lassú lángon még átmelengetjük. Ha tojás is került bele, óvatosan, nehogy rántottás legyen.

A maradék sajttal tálaljuk.