Hozzávalók / 4 adag
40 dkg teljes kiőrlésű spagetti tészta
1 db cukkini
20 dkg juhtúró
2 ek joghurt (tejföl is lehet)
5 ek víz (tészta főzővize)
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 csokor kapor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
Egy nagy méretű fazékban feltesszük a tészta főzővizét, ha forr, sózzuk, beleöntjük a tésztát, al dente főzzük.
Közben a cukkinit feldaraboljuk, turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a joghurtot, citromlevet, juhtúrót, kaprot, sózzuk, borsozzuk, összeturmixoljuk, a tészta főzővizével beállítjuk a kívánt állagot.
Forrón összeforgatjuk a leszűrt tésztával. Tálalunk.
0 Megjegyzések