Hozzávalók / 3 adag
1 ek olívaolaj
30 dkg zöldbab
15 dkg lecsókolbász
5 dkg lángolt kolbász
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes db burgonya
1 közepes db sárgarépa
1 teáskanál ételízesítő (natúr, sótlan)
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 teáskanál kápia paprikakrém (ízlés szerint)
500 ml víz
só ízlés szerint
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, egyben hagyjuk. A sárgarépát és a krumplit megpucoljuk és feldaraboljuk. A kolbászokat felkarikázzuk.
A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kolbászkarikákat. Rádobjuk a krumplit és a sárgarépát. Tovább kevergetjük kis lángon. Megszórjuk egy kávéskanál pirospaprikával. Feleresztjük fél liter vízzel. Amikor felforrt, belerakjuk a zöldbabot és a fokhagymát.
Sóval, natúr ételízesítővel és darált sós kápiával (ezt minden évben több üveggel elrakok) ízesítjük. Lefedve, nagyon kis lángon puhára főzzük.
Kevés tejföllel a tetején tálaljuk.
0 Megjegyzések