Hozzávalók / 4 adag

palacsintához
15 dkg finomliszt
2 db tojás
5 dl tej
2 dl szódavíz (vagy buborékos ásványvíz)
1 csipet só

töltelékhez
50 dkg tehéntúró
3 ek tejföl (púpozott)
1 db tojás
10 dkg trappista sajt (reszelve)
2 evőkanál búzadara
1 csokor kapor (finomra aprítva)
só ízlés szerint

Elkészítés

palacsintához
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesen elkeverjük. Félretesszük legalább fél órára.

Ezután a szokott módon kisütjük a palacsintákat.

töltelékhez
A túrót, a tejfölt, a tojást jól összedolgozzuk. Majd belekeverjük a reszelt sajtot, a búzadarát és a kaprot. Ezután ízlésünknek megfelelően sózzuk.

Egy pitesütőtálat (nálam ez 26 cm átmérőjű) kikenünk olajjal. Kirakjuk a széleit egész palacsintákkal úgy, hogy fedjék egymást, és a szélei jól kilógjanak a tálból. A tál aljára is helyezünk egy kerek palacsintát. Nekem összesen 9 db-ra volt szükségem.

Ezután beletesszük a tölteléket, és elegyengetjük. A sütőtál szélein lelógó palacsintákat visszahajtjuk, és a tálat előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt készre sütjük. Langyosan tesszük asztalra.