Hozzávalók / 3 adag
5 közepes db burgonya
330 g kefir
100 g cheddar sajt
50 g bacon
1 gerezd fokhagyma
5 ek finomliszt
só ízlés szerint
300 g tejföl
fűszerpaprika ízlés szerint
Sütőzsiradék
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A burgonyákat meghámozzuk, és sajtreszelővel lereszeljük.
Lereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a burgonyához a kefirrel, kockára vágott baconnel, fokhagymával és 5 ek. liszttel együtt, majd jól összekeverjük, közben ízlés szerint megsózzuk.
Körülbelül akkora mennyiségű alapanyagot, amennyiből egy tenyérnyi prósza kijön, közepes lángon, olajon megsütjük. Fontos, hogy a tészta ne legyen vastag, különben nem sül át. Ha mindkét fele megpirult, kivesszük.
Melegen tálaljuk tejföllel és pirospaprikával.
0 Megjegyzések