Hozzávalók / 4 adag
20 dkg finomliszt (átszitálva)
1 ek sütőpor (liszthez szitálva)
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj (lágy)
2 db tojás
20 dkg tehéntúró
20 dkg sárgadinnye (két nagyobb szelet)
1 ek porcukor (tetejére)
Elkészítés
A sárgadinnyét kisebb kockákra vágjuk. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. A lágy vajat és a cukrokat robotgéppel habosra keverjük. Ezután szintén robotgéppel beledolgozzuk az egész tojásokat, majd a túrót. Ezt követően belekeverjük a sütőporos lisztet, azután a darabolt dinnyét.
Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral (nálam ez 30x11x7 cm-es), és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Ez kb. 35-40 perc.
Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Megszórjuk gazdagon porcukorral, és felszeletelve kínáljuk az illatozó, zamatos süteményünket.
0 Megjegyzések