Hozzávalók / 12 adag

1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa (levéllel együtt)
2 nagy db zeller (levéllel együtt)
6 közepes fej vöröshagyma
5 db zöldpaprika
0.5 fej fokhagyma
4 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Apróra ledarálunk mindent nyersen.

Legegyszerűbb egy elekromos zöldségaprító. De ha van kézi, az is megfelelő, csak nem mindegyik darabolja el a keményebb alkotórészeket szépen apróra.

Lábasba teszünk mindent, olajat, sót, borsot szórunk rá, és elkezdjük párolni/ főzni.

Ha kevés az olaj, egy kicsi mehet még rá, esetleg kicsi víz is.

Ha kész, hagyjuk kihűlni, kiadagoljuk, majd fagyasztóba tesszük. (Én jégkockatartót használtam, 100-300 forintért lehet venni már, nagyon praktikus ilyenre.)

Ha nincs elegendő, akkor uzsonnás zacskó is megteszi. Kellő mennyiséget beleteszünk, laposra eloszlatjuk az adagot benne. Érezve, hogy kellő vastag legyen és úgy megcsinálni a beosztásokat, hogy ha megfagy, majd akkor törhető legyen. Az esetben ha azt akarjuk, hogy kockákra lehessen osztani a zacskóban, akkor előbb egy kicsit meg kell, hogy dermedjen a mélyhűtőben, és akkor beosztjuk a rácsozatot rajta.