Hozzávalók / 4 adag

30 dkg darált marhahús
3 közepes db sárgarépa
1 közepes db vöröshagyma
1 ek worcestershire-szósz
2 ek sűrített paradicsom
500 ml alaplé
15 dkg zöldborsó
1 ek olívaolaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
40 dkg burgonyapüré

Elkészítés

Olívaolajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott répát is.

Ezek után jöhet a darált marhahús, de ha az igazi angol verzióra vágyunk, akkor használjunk bárányhúst! Süssük össze a zöldségekkel, aztán locsoljuk meg worcestershire-szósszal, és adjuk hozzá a sűrített paradicsomot is, amit jól keverjünk el.

Öntsük fel az egészet alaplével, és fedő alatt 45 percig főzzük. Az utolsó 5-10 percben levehetjük már a fedőt.

A legvégén keverjük hozzá a zöldborsót.

Egy mély tálba kanalazzuk bele a húsos alapot, aminek a tetejére tegyünk burgonyapürét, amit egy villával szépen rendezzünk úgy el, hogy sehol ne látszódjon ki a húsos alap.

Az egész mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol 25 percig süssük, vagy addig, amíg picit el nem kezd sülni a burgonyapüré teteje. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 10 percet pihenni, majd fogyaszthatjuk is.