Hozzávalók / 6 adag

0.5 dl olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
0.5 db csirkemell filé
10 dkg chorizo
1 közepes db paprika
4 db koktélparadicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál sáfrány
2 db babérlevél
1.5 dl fehérbor
5 dl alaplé
20 dkg tenger gyümölcsei mix
30 dkg főtt fehérbab (egy konzerv)
25 dkg rizs
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 db citrom
4 db chili

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.

Ha már a csirke teljesen kifehéredett, jöhet a felkarikázott chorizo, majd a felkockázott paprika és a felnegyedelt koktélparadicsom. Sózzuk-borozzuk, rászórjuk a sáfrányt, és beledobjuk a babérleveleket.

Felöntjük a fehérborral és az alaplével, majd lefedve főzzük 15 percet, hogy a lé nagyjából a felére-kétharmadára redukálódjon.

Ha ez megtörtént, hozzáadjuk a tenger gyümölcsei mixet, a főtt fehér babot, végül a rizst. Csak annyira megkeverjük, hogy a rizst mindenhol befedje az alaplé, majd fedő alatt nagyjából 20 percet főzzük, amíg a rizs elkészül.

A tetejét meglocsoljuk egy fél citrom levével, majd tálaláskor citromgerezdekkel és kis chilipaprikákkal díszítjük.