Hozzávalók / 4 adag

30 dkg tarhonya
40 dkg burgonya
3 ek napraforgó olaj
10 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg kolbász (füstölt)
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 teáskanál paprikakrém (fele lehet csípős)
1.5 tk só
2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
1 l víz

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, karikára szeljük, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.

A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk.

A kolbász bőrét eltávolítjuk, majd felkarikázzuk.

A tarhonyát az olajon világos barnára pirítjuk kb. 5-6 perc alatt.

A pirított tarhonyára rászórjuk az őrölt paprikát, a víz felével (1/2 liter) felöntjük és hozzáadjuk a krumplit.

Beletesszük sót, a pirosaranyat, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot.

A kiolvasztott szalonnát leszűrjük és 3-4 evőkanál szalonnazsírral meglocsoljuk a tarhonyát.

Kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, a vizet apránként pótoljuk úgy, hogy mire elkészül, ne főjje el a levét, jó szaftos maradjon.

Mikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a kolbászkarikákat. A kolbásszal együtt kb. 5 percig főzzük.