Hozzávalók / 4 adag

1 közepes db karfiol
5 ek majonéz (tojásmentes)
1 ek dijoni mustár
1 csokor petrezselyem
3 ek pizzaszósz
20 dkg kölesliszt
10 dkg burgonyapehely (vagy kölespehely)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Sütőzsiradék
4 dl napraforgó olaj (kb.)

Elkészítés

A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük, majd kiszedjük a vízből. (A vizet ne öntsük ki!)

Egy műanyag dobozban (aminek teteje is van!) összekeverjük a majonézt, mustárt, sót, borsot, pizzakrémet, petrezselymet, valamint a karfiol főzővizéből 2-3 evőkanállal.

Egy másik műanyag dobozban keverjük össze a köleslisztet és a kölespelyhet/burgonyapelyhet 2/3-1/3 arányban.

A nagyobb karfiolokat megforgatjuk a szószban, majd a kölesben, és bő, forró olajban kisütjük.

A kisebb méretű karfiolokat beleöntjük a szószos dobozba, és rátéve a tetejét jól összerázzuk, majd a maradék kölest is ráöntjük, és ismét rázunk rajta, majd mehet az olajba.