Ahány ház, annyi kacsasütési szokás. Van, aki hideg serpenyőbe rakja, van aki forróba a kacsamellet. Ki szárazon, ki zsiradékon süti, és végül sütőbe rakja. Nekem az alábbi módszer válik be a legjobban, a hús omlós, a bőre pedig roppanós lesz. 

Hozzávalók / 4 adag

Kacsamell serpenyőben sütve
4 közepes db kacsamell
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Karfiolpüré
1 közepes db karfiol
1 ek tej
3 dkg vaj
6 szál petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Kacsamell serpenyőben sütve
A megmosott, megszárított, SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ mellek bőrét beirdaljuk (Igyekszünk nem belevágni a húsba.) A bőrös részt sózzuk, a húsosat sózzuk és borsozzuk. Forró, száraz serpenyőbe, bőrével lefelé rakjuk. 3-4 perc alatt pirosra, ropogósra sül a bőre, a hús pedig kb. a feléig kifehéredik, ekkor fordítjuk meg. Ezt az oldalt is max. 5 percig sütjük, hogy ruganyos maradjon. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.

A megsült melleket szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.

Karfiolpüré
A karfiolt egy kanál tejjel, sós vízben megpároljuk.

Összetörjük, vajat és fűszereket keverünk hozzá. Pár szál petrezselyemmel összeturmixoljuk.