Hozzávalók / 4 adag

4 db egész csirkecomb
0.5 dl 100%-os narancslé
1 ek olívaolaj
4 ek mustár
4 ek méz
só ízlés szerint
narancs bors ízlés szerint
1 db narancs

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius fokra. Ha pihentetni is akarjuk a bekent húst, ez a lépés lesz a 3. lépés.

Először a páclevet készítjük el. A narancslevet, az olívaolajat a mustárral és a mézzel összekeverjük. Fűszerezzük kevés sóval és narancsborssal.

A csirkecombokat egy megfelelő méretű tepsibe helyezzük. 4 főnél elég egy kisebb tepsi, de ha vendégségbe szánjuk a húsételt, duplázható, triplázható a mennyiség, és így nagyobb tepsi, és természetesen több páclé kell.

A csirkecombok mindkét oldalát megkenjük a páclével.

Az előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 20 percig sütjük az egyik oldalt.

Meghámozzuk a narancsot. Karikákra vágjuk.

20 perc eltelte után megfordítjuk a combokat a másik felükre. Ráhelyezzük a narancskarikákat.

Újabb 20 percre betoljuk a sütőbe.

Amikor elkészült a húsétel, friss kevert salátával vagy burgonyasalátával tálaljuk. A képen az előbbi látható.