Hozzávalók / 3 adag

palacsintatészta
3 dl tej
2 dl szódavíz
20 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
1 késhegynyi só
2 db tojás
1 ek napraforgó olaj

szósz
1 ek napraforgó olaj
20 dkg spenót (lehetőleg nem fagyasztott)
20 dkg krémsajt
10 dkg parmezán sajt
2 csipet szerecsendió
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

palacsinta tészta
A palacsinta hozzávalóit az olaj kivételével keverjük össze csomómentesen.

Kevés olajon süssük ki a palacsintákat. Nem baj, ha kicsit vastagabbak lesznek.

Amikor megsütöttük az összeset, vágjuk fel kb. 1 centis csíkokra, egyfajta palacsinta-tagliatellét alkotva ezzel.

szósz
Kevés olajon dinszteljük meg a spenótleveleket.

Adjuk hozzá a krémsajtot, a parmezán sajt felét, a reszelt fokhagymagerezdeket, és a végén ízesítsük meg ízlés szerint szerecsendióval. Nem baj, ha sűrűbb lesz a szószunk, mert így nem áztatja el a tésztát.

Öntsük rá a szószt a tagliatellére, keverjük össze óvatosan, szedjük tényárokba, és szórjuk meg a maradék parmezán sajttal.