Hozzávalók / 4 adag

1 db csirkemell filé
3 ek napraforgó olaj
3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
1 nagy db vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 ek tárkony (ízlés szerint)
3 dl főzőtejszín
1 citromból nyert citromlé
4 db leveskocka (erőleves)
3 ek petrezselyem

Elkészítés

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.

Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.

A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.)

Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.

Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.

Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.

Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.

Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.