Hozzávalók / 6 adag
krém
50 dkg tehéntúró
2 citromból nyert citromlé
2 citromból nyert citromhéj
5 csomag vaníliás cukor
5 ek cukor (ízlés szerint)
10 dkg vaj (puha legyen)
6 közepes db őszibarack
5 dl habtejszín (OKÉ Habmester - ez már édesített)
2 csomag habfixáló
babapiskótás rész
30 dkg piskótatallér (2 csomag, nem emlékszem, hány dkg volt)
3 dl tej
2 ek cukor
1 ek cappuccino por
teteje
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A túrót átnyomjuk, hozzáadjuk a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás - édes legyen) cukrot, jól összekeverjük, majd a puha vajjal is jól kikeverjük.
Az őszibarackokat megmossuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk (jobb a magba váló fajta), majd egyenként beledaraboljuk a túrós krémbe, s mindig összekeverjük a barackkal, hogy ne barnuljon - ezért adjuk hozzá egyenként.
A tejszínt 2 habfixálóval kemény habbá verjük elektromos habverővel, és a 2/3-ad részét a túrós krémhez adjuk, finoman elegyítjük, összekeverjük.
A piskótatallér felét - a cukros, cappuccinós tejbe mártogatva - egy jénai, magasabb falú tálba (ennek hiányában tepsibe is rakhatjuk) lerakjuk, a túrós krém felét egyenletesen elkenjük rajta, majd újra a mártogatott tallér, rá a krém másik fele.
A tetejére a felvert hab maradék egyharmadát kenjük, de nem kell simára, olyan borzas legyen.
Végül: az étcsokoládét a legkisebb rózsán, tartalék lángon, először kevés tejjel felolvasztjuk, állandó kevergetés közben, majd annyi tejet adunk még hozzá, hogy hígabb, csurgatható legyen a csoki, s a tetejére kis kanállal össze-vissza rácsurgatjuk, ahogyan a képen is látszik - ne fedje be egyenletesen!
Lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább fél napot, s ezután lehet tálalni - ki, milyen nagyságú kockákra, szeletekre vágja!
0 Megjegyzések