Az első próbálkozások a teljes kiőrlésű kelt tésztával kapcsolatban nemigen jöttek össze, legtöbbször kellemetlen faforgács lett a szülemény, de aztán addig gyúrtam-dagasztottam-variáltam, míg össze nem állt a tökély. 

Hozzávalók / 4 adag

tészta
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg sikér
7 g instant élesztő
1 teáskanál xilit (eritrit is lehet)
2 db tojás
2 dl mandulatej
70 g kókuszolaj
1 csipet só

töltelék
50 g cukrozatlan kakaópor
50 g xilit
60 g kókuszolaj

Elkészítés

tészta
A lisztet összekeverjük a búzasikérrel, csipet sóval és az élesztővel.

A mandulatejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a kókuszolajat, tojásokat, az 1 kiskanál xilitet, és kézi habverővel elkeverjük.

A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és tésztává gyúrjuk (nem kell dagasztani)

töltelék
Összekeverjük a töltelék hozzávalóit is, amit a vékonyra nyújtott tésztánkra kenünk, majd feltekerjük, csigákat vágunk belőle, és tepsire helyezzük őket.

Ezután fél órát pihentetjük, majd kb. 170 fokra előmelegített sütőben, lehetőleg légkeveréses funkcióval kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.