Csináltam házi eperdzsemet xilittel, ami annyira jól sikerült, hogy muszáj volt 2 nap múlva megbontanom. Hogy ne legyen (annyira) bűntudatom, készítettem hozzá egy icipicit egészségesebb gofrit. Remélem, ízleni fog Nektek is.

Hozzávalók / 5 adag

8 dkg margarin
8 dkg xilit
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
5 dl tej
20 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
0.5 csomag sütőpor

Elkészítés

Verjük habosra felolvasztott margarint, xilitet, vaníliás cukrot és a tojást.

Keverjük össze a rozslisztet a finomliszttel, adjuk hozzá a fél csomag sütőport, keverjük hozzá a cukros margarinos masszához, és szép lassan adjuk hozzá a tejet is. Lehet, hogy többet fog felvenni a tejből, csak kicsit kell sűrűbbnek lennie, mint a palacsintatésztának.

A már felforrósított gofrisütőben süssük ki. Egy icipici olajat szoktam önteni a tésztába, így nem ragad oda a tészta.