Nagyon finom és laktató, egy húsmentes napra (már aki egyáltalán fogyaszt húst) tökéletes főétel némi salátával.

Hozzávalók / 4 adag

600 g sárgarépa (ez kb. 5 nagyobb répa)
50 g fehérborecet
10 g só
bors ízlés szerint
3 g szódabikarbóna
30 g tápiókaliszt
15 g útifű maghéj
75 g hajdinaliszt
100 g kölesliszt 
200 g víz
fasírt fűszerkeverék ízlés szerint (oregánó, majoranna, petrezselyem, őrölt fűszerkömény)

Sütőzsiradék
3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk, és egy aprító gépben apróra daráljuk (kézzel is reszelhető).

Hozzáadjuk a többi hozzávalót a víz kivételével, és összegyúrjuk.

A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá (lehet kevesebb is elég lesz, de ez a répától függ).

Formálható masszát kapunk, amiből vizes kézzel fasírt korongokat formálunk, és bő forró olajban kisütjük.