Hozzávalók / 8 adag

Tésztához
30 dkg finomliszt
10 dkg cukor
1 tk fahéj
20 dkg hideg vaj
1 csipet só

Vaníliakrémhez
1 l tej
2 teáskanál vaníliaaroma
25 dkg cukor
5 db tojássárgája
4 púpozott ek étkezési keményítő
5 dkg vaj
2 csepp rumaroma
4 közepes db alma

Elkészítés

Tésztához
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.

A tészta hozzávalóit morzsoljuk össze kézzel egy nagyobb tálban, amíg nedves homok állagú nem lesz.

Öntsük a tésztát egy kivajazott kapcsos tortaformába, és nyomkodjuk körbe úgy, hogy pár centis pereme legyen.

Rakjuk a felmelegített sütőbe 20-25 percre.

Vaníliakrémhez
Amíg sül a tészta, forraljunk fel 9 dl tejet a vaníliaaromával és a cukor felével.

A tojássárgákat keverjük habosra a maradék cukorral, majd adjuk hozzá a megmaradt 1 dl tejet és az étkezési keményítőt. Keverjük simára, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a felforralt tejhez.

Továbbra is kevergetjük, majd ha besűrűsödött a krémünk, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a vajat, és alaposan keverjük el.

Összeállítás
A meghámozott és kicsumázott almákat vágjuk kockákra.

Öntsük a vaníliakrémet az elősütött tésztánkra, majd szórjuk el rajta egyenletesen az almakockákat.

Rakjuk vissza a sütőbe további 20-25 percre, majd a már kissé kihűlt süteményt némi fahéjjal megszórva tálaljuk.