A zsenge, tavaszi zöldségek a főszereplői ennek a zamatos, színes tésztának.

Ha tavasz, akkor zöldség minden mennyiségben. Természetesen a tésztát is feldobhatod a friss, vitaminban gazdag finomságokkal. A spárga különlegessé teszi, de minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb. Ez a fogás időhiányban is bevethető.

Hozzávalók:

- 40 dkg tészta
- 4 szál spárga
- 1 db sárgarépa
- 1 bögre zöldborsó
- 2 db paradicsom
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Akkor az ideális, ha fogkemény, tehát nem is puha, nem is roppanós. Szűrd le, és csepegtesd le.

A zöldségeket alaposan mosd meg, tisztítsd meg. A spárgát főzd forrástól számítva hét percig, majd öblítsd le hideg vízzel, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, tedd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Rakd hozzá az aprított petrezselymet, a spárgát, a paradicsomot, a répát, és óvatosan megkeverve párold pár percig, közben sózd, borsozd. Forgasd hozzá a tésztát, a vajat, és süsd össze egy-két perc alatt.