Ha szereted a gyümölccsel és fűszerekkel bolondított húsokat, a hawaii csirkemellet is tervezd be legközelebb a menübe!

A gyümölcs és a hús remek párosítás, a csirkemellet szeretjük szilvával, barackkal, almával és ananásszal is. Az édes és a sós ízek keveredése különösen finom eredményt hoz, sőt a sajt is jól megfér a hús tetején. A hawaii csirkéhez lehetőleg karikázott ananászszeleteket vásárolj.

Hozzávalók:

* 50 dkg csirkemell
* 30 dkg ananász (konzerv)
* 20 dkg reszelt sajt
* 20 dkg sonka
* só
* bors
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húst szeleteld fel, és fűszerezd sóval, borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és pirítsd benne három-három percig a hús mindkét odalát. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékban süsd egy-két percig az ananászt is.

Rakd egy tepsi aljára a csirkemellszeleteket, fedd be egy-egy szelet sonkával, és helyezd rá az ananászt. Végül takarj be mindent reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd körülbelül 15 percig, amíg a sajt meg nem olvad, és szép piros nem lesz. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is megszórhatod.