Ízesítésben nagyon egyszerű a könnyed, krémes piskótaalapú torta, amit az eper tesz igazán lenyűgözővé.

Eperből rengeteg megunhatatlan sütit készíthetsz. Ha szeretnél kitenni magadért, vagy alkalomra lepnél meg valakit mutatós tortával, a mascarponés-epres sütit akkor is bátran kipróbálhatod. A magas torta alapja a klasszikus, pillekönnyű piskóta.

Hozzávalók:

A piskótához
* 5 db tojás
* 5 evőkanál liszt
* 5 evőkanál cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál sütőpor

A krémhez
* 60 dkg eper
* 25 dkg mascarpone
* 2.5 dl habtejszín
* 2 csomag vaníliás cukor
* 2 evőkanál cukor
* 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tésztához az egész tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd jó habosra a porcukorral és a vaníliával. A lisztet dolgozd össze a sütőporral, és szitáld a tojásos keverékhez. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsd egy körülbelül 26 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába, és helyezd 200 fokra előmelegített sütőbe, azonnal vedd le a hőfokot, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. A sütőből kivéve hűtsd ki a tortalapot.

Közben készítsd el a krémet. A tejszínt verd habosra a fixálóval, keverd hozzá a mascarponét, és add hozzá a kétféle cukrot. A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen vágd két-három lapra, egyenletesen kend meg a krémmel, és rakj a rétegek közé epret. Tárold a hűtőben, és tálalás előtt szeleteld fel.