A zsenge zöldségekből készülő fetás saláta tele van vitaminnal. Az olívás, fokhagymás öntet pedig még karakteresebbé teszi.
Az idény kedvenc zöldségei, így a spárga, a borsó és a retek is belekerülhetnek az üde tavaszi salátába. A kiadós fogás a diétába is beleillik. A fokhagymás, olívás öntetet jól megy hozzá, továbbá a feta is sokat dob rajta.
* 1 csomag salátakeverék
* 1 csokor zöld spárga
* 1 csomag retek
* 0.5 db cukkini
* 1 bögre borsó
* 1 marék pirított mogyoró
* 3 szál petrezselyem
Az öntethez
* 6 evőkanál olívaolaj
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 db citrom
* só
* bors
Az öntethez keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a citrom levével, a sóval, a borssal. Rakd egy tálba a zöldségeket, és locsold meg az öntettel. A tetejére morzsolj fetát, és szórd meg mogyoróval, valamint aprított petrezselyemmel.
Az idény kedvenc zöldségei, így a spárga, a borsó és a retek is belekerülhetnek az üde tavaszi salátába. A kiadós fogás a diétába is beleillik. A fokhagymás, olívás öntetet jól megy hozzá, továbbá a feta is sokat dob rajta.
Hozzávalók:
* 10 dkg feta sajt* 1 csomag salátakeverék
* 1 csokor zöld spárga
* 1 csomag retek
* 0.5 db cukkini
* 1 bögre borsó
* 1 marék pirított mogyoró
* 3 szál petrezselyem
Az öntethez
* 6 evőkanál olívaolaj
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 db citrom
* só
* bors
Elkészítés:
A zöld spárgát alaposan mosd meg, a végeit és a fás részeket távolítsd el, majd rakd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Szűrd le, és csepegtesd le. A cukkinit vágd hosszában vékony szeletekre, a retket karikázd fel.Az öntethez keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a citrom levével, a sóval, a borssal. Rakd egy tálba a zöldségeket, és locsold meg az öntettel. A tetejére morzsolj fetát, és szórd meg mogyoróval, valamint aprított petrezselyemmel.
0 Megjegyzések