Ha nem szereted az erős hagymaízt, ez a leves akkor is tökéletes választás. A tavaszi változat friss, sűrű és selymes.

Ma már egész éveben kapható póréhagyma, így bármikor készülhet belőle ínycsiklandó krémleves. Friss kerti fűszerekkel, így bazsalikommal és némi petrezselyemmel igazán üdévé varázsolhatod az egyszerű ételt. Minek sűrítenéd liszttel? Az újkrumpli is tökéletes erre a célra, ráadásul tartalmasabb és ízletesebb lesz tőle a krémleves.

Hozzávalók:

* 1 db póréhagyma
* 3 db közepes újkrumpli
* 3 dl tejszín
* 5 dkg vaj
* 1 l húsleves
* só
* bors
* 1 ég bazsalikom
* szerecsendió
* 1 evőkanál aprított petrezselyem

Elkészítés:

Az újkrumplit kapargasd meg, és vágd vékony karikákra. A póréhagymát aprítsd fel, és olvasztott vajon süsd üvegesre. Rakd hozzá a krumplit, és pirítsd egy-két percig. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, öntsd fel a levessel, és főzd körülbelül 15-20 percig.

Amikor minden puha, húzd le a tűzről, és turmixold össze. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd vele össze pár perc alatt. Aprított petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával kínáld.