Tedd változatosabbá a heti menüt! Ha a karalábét darált hússal töltöd, ínyenc szósszal kínálod, mindenki elégedett lesz.

A karalábé igazi szuperélelmiszer, feltétlenül érdemes étrendünk részévé tenni. Tökéletes nyersen, levesnek, krumplival, de töltve, sütve is hihetetlenül ízletes. Főleg, ha tejszínes-kapros szósszal is leöntöd. A húsba kerülő rizst nem kell megfőzni, lesz ideje megpuhulni a karalábéban.

Hozzávalók:

* 70 dkg darált hús
* 10 dkg rizs
* 6 db karalábé
* 5 dl húsleves
* 1 db vöröshagyma
* 1 db tojás
* só
* bors

A szószhoz
* 3 dl tejszín
* 1 evőkanál liszt
* 1 csokor kapor

Elkészítés:

A karalábékat hámozd meg, és karalábévájóval szedd ki a belsejüket, majd sózd be. A darált húst keverd össze sóval, borssal, tojással, rizzsel és apróra vágott vöröshagymával. A karalábékat rakd egy lábosba, töltsd meg a darált hússal, és öntsd fel annyi levessel vagy leveskockával ízesített vízzel, hogy mindent ellepjen. Főzd körülbelül 30 percig.

Amikor a karalábé már majdnem teljesen puha, tedd át egy tűzálló tálba, rakd mellé a zöldségdarabokat. A tejszínt keverd össze a liszttel, kevés maradék főzőlével és apróra vágott kaporral. Öntsd le vele a karalábét, és süsd össze 15-20 perc alatt.