Ha nem érsz rá főzőcskézni, mégis finom, laktató ebédet ennél, a négysajtos tészta remek választás.
Hús nélkül is készíthetsz laktató, ízletes ételt, a négysajtos, fokhagymás tészta pont ilyen. Maradékmentőnek is tökéletes az egyszerű fogás, hisz a hűtődben sorakozó sajtdarabkákat is felhasználhatod hozzá. Sokkal selymesebb lesz a sajtos szósz, ha a tej helyett tejszínt használsz. Érdemes különböző karakterű sajtokat összeválogatni, az alábbi négy helyett szinte bármilyet. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.
* 5 dkg gorgonzola sajt
* 5 dkg parmezán
* 5 dkg füstölt sajt
* 5 dkg trappista sajt
* 1.5 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* szerecsendió
* 1 evőkanál aprított petrezselyem
* só
* bors
* olaj
A tejszínt öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Részletekben tedd hozzá a lereszelt sajtokat, adj hozzá kevés sót, borsot, szerecsendiót, zúzott fokhagymát. A tűzről lehúzva addig kevergesd, amíg a sajtok teljesen felolvadnak. Forgasd össze a tésztával, szórd meg petrezselyemmel, és rögtön tálalhatod is.
Hús nélkül is készíthetsz laktató, ízletes ételt, a négysajtos, fokhagymás tészta pont ilyen. Maradékmentőnek is tökéletes az egyszerű fogás, hisz a hűtődben sorakozó sajtdarabkákat is felhasználhatod hozzá. Sokkal selymesebb lesz a sajtos szósz, ha a tej helyett tejszínt használsz. Érdemes különböző karakterű sajtokat összeválogatni, az alábbi négy helyett szinte bármilyet. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.
Hozzávalók:
* 40 dkg tészta* 5 dkg gorgonzola sajt
* 5 dkg parmezán
* 5 dkg füstölt sajt
* 5 dkg trappista sajt
* 1.5 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* szerecsendió
* 1 evőkanál aprított petrezselyem
* só
* bors
* olaj
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, dobd bele a tésztát. Adj hozzá sót, kevés olajat, és főzd a csomagoláson található ideg. Amikor al dente állagú, tehát már nem roppan, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és csepegtesd le.A tejszínt öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Részletekben tedd hozzá a lereszelt sajtokat, adj hozzá kevés sót, borsot, szerecsendiót, zúzott fokhagymát. A tűzről lehúzva addig kevergesd, amíg a sajtok teljesen felolvadnak. Forgasd össze a tésztával, szórd meg petrezselyemmel, és rögtön tálalhatod is.
0 Megjegyzések