Ha nem érsz rá főzőcskézni, mégis finom, laktató ebédet ennél, a négysajtos tészta remek választás.

Hús nélkül is készíthetsz laktató, ízletes ételt, a négysajtos, fokhagymás tészta pont ilyen. Maradékmentőnek is tökéletes az egyszerű fogás, hisz a hűtődben sorakozó sajtdarabkákat is felhasználhatod hozzá. Sokkal selymesebb lesz a sajtos szósz, ha a tej helyett tejszínt használsz. Érdemes különböző karakterű sajtokat összeválogatni, az alábbi négy helyett szinte bármilyet. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.

Hozzávalók:

* 40 dkg tészta
* 5 dkg gorgonzola sajt
* 5 dkg parmezán
* 5 dkg füstölt sajt
* 5 dkg trappista sajt
* 1.5 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* szerecsendió
* 1 evőkanál aprított petrezselyem
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, dobd bele a tésztát. Adj hozzá sót, kevés olajat, és főzd a csomagoláson található ideg. Amikor al dente állagú, tehát már nem roppan, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és csepegtesd le.

A tejszínt öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Részletekben tedd hozzá a lereszelt sajtokat, adj hozzá kevés sót, borsot, szerecsendiót, zúzott fokhagymát. A tűzről lehúzva addig kevergesd, amíg a sajtok teljesen felolvadnak. Forgasd össze a tésztával, szórd meg petrezselyemmel, és rögtön tálalhatod is.