Ez az egyszerre ropogós és omlós sült oldalas a páctól és a háromféle hagymától lesz fenséges.

A sertésoldalas magában is ízletes, de pácban érlelve, háromféle hagymával megbolondítva igazi tízujjmenyalós fogás. A zsírosabb hús a grillszezon nagy kedvence, így ha már elővetted a grillsütőt, érdemes azon pirítani, de tepsiben sütve is ínyenc lesz a végeredmény.

Hozzávalók:

* 1.5 kg sertésoldalas
* 4 evőkanál olaj
* 3 evőkanál méz
* 2 evőkanál mustár
* 5 gerezd fokhagyma
* 2 db lila hagyma
* 2 db vöröshagyma
* 1 ág rozmaring
* só
* bors

Elkészítés:

Az oldalast vágd közel azonos méretű darabokra. Még egyszerűbb, ha megkéred a hentest, hogy szeletelje fel a húst. Alaposan mosd le, törölgesd le róla a nedvességet. Az oldalasba szurkálj fokhagymát. A páchoz az olajat, a rozmaringot, a mustárt és a mézet keverd el. Kend be vele a húsdarabokat, takard le, és tedd a hűtőbe legalább hat órára.

Sütés előtt vedd ki a húst a pácléből, szórd meg sóval, borssal, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Pakold rá a feldarabolt hagymákat. Önts az oldalasdarabok alá kevés vizet, fóliázd le, és 190 fokon süsd egy órán át. Közben locsolgasd, és forgasd a húst. Végül vedd le róla a fóliát, és süsd 20-30 percig.

Ha az oldalast grillre pakolod, és nincs előfőzve, akkor 100 fokon körülbelül egy óra alatt sül meg. Közben 20-30 percenként fordítsd meg a szeleteket a grillen.