Villámvacsorának vagy gyors nassnak is tökéletes a spárgás, sonkás leveles süti.

A leveles tészta és a spárga is sokoldalú finomság. Előbbiből számtalan formájú és ízű édes, valamint sós süti készülhet. A spárga is rengeteg módon felhasználható, jó levesnek, köretnek, egytálételnek vagy épp sós sütibe tölteléknek. Ezúttal a tekercsek fehér spárgával készülnek, aminek az íze lágyabb, mint a zöldé.

Hozzávalók:

* 1 csomag leveles tészta
* 1 csomag spárga
* 15 dkg sonka
* 15 dkg trappista sajt
* 1 teáskanál cukor
* 1 db tojás
* só

Elkészítés:

A siker egyik titka a spárgaválasztás, nagyon fontos, hogy ne legyen fás. Az alsó végéből vágj le másfél-két centis darabot. Zöldséghámozóval vagy éles késsel távolítsd el a külső réteget. Alaposan mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós, cukros vízbe, főzd 8-10 percig, és szűrd le, csepegtesd le.

A leveles tésztát terítsd ki lisztezett felületre, és vágd fel egyforma nagyságú téglalapokra. Tedd a tésztára a felszeletelt sonkát, majd a spárgákat, majd csavard fel a tésztát. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le a tetejét felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15–20 perc alatt szép pirosra.