A frissítő, ízletes tonhalsaláta akkor is kiváló, ha alacsony kalóriás étrenden vagy. Avokádóban tálalva még étvágygerjesztőbb.

Ha szereted a tonhalat és az avokádót is, készítsd el együtt a két kedvencet! A tonhalsaláta nagy előnye, hogy gyorsan összedobható, tele van friss, vitaminban gazdag zöldségekkel. A sós lében vagy az olajban eltett tonhal is kitűnő alap lehet. Ha avokádóba töltöd, még kiadósabb és laktatóbb lesz.

Hozzávalók:

* 1 db tonhalkonzerv
* 2 db avokádó
* 2 db paradicsom
* 1 db lila hagyma
* 1 evőkanál olívaolaj
* 0.5 db lime
* só
* bors
* bazsalikom
* rozmaring

Elkészítés:

Fontos, hogy érett avokádót válassz. A tonhalat csepegtesd le, az avokádót pucold meg, és szedd ki a belsejét. A megmosott paradicsomot és a lila hagymát vágd apróra, és a tonhallal együtt kanalazd bele az avokádóba.

Az öntethez keverd össze a lime levét az olívaolajjal, sóval, borssal, majd locsold a tonhalra. Ízesítsd még bazsalikommal, rozmaringgal, és tedd a hűtőbe legalább fél-egy órára, hogy lehűljön, és az ízek összeérjenek.