Már a csodás illata elvarázsol a vaníliás palacsintatésztában sült bodzavirágnak. Nem olyan hosszú a szezon, így mielőbb készítsd el!

Az időszak nagy ajándéka a bodza, amiből villámgyorsan roppanós desszertet készíthetsz. A mennyei csemegéhez csupán egy egyszerű, sűrű palacsintatésztát kell bekeverni. Figyelj, hogy csak teljesen kinyílt bodzavirágokat szedj le, és forgalomtól távol gyűjtsd be, mert sokkal zamatosabb lesz, ha nem kell megmosni.

Hozzávalók:

* 10 db bodzavirág
* 6 dkg liszt
* 1 dl tej
* 2 db tojás
* 1 evőkanál cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A bodzavirágokat csípd le a zöld szárrészről, rázogasd meg, hogy a rovarok távozzanak róluk. A tésztához üsd egy tálba a tojásokat, majd keverd ki jól a cukorral, a sóval, a vaníliával. Öntsd hozzá a tejet, részletekben dolgozd hozzá a lisztet, majd kavard simára a tésztát.

Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, rakd bele a tésztába mártott virágokat, és süsd szép pirosra. Érdemes a közepénél kicsit lenyomkodni, hogy szétnyíljanak a virágok az olajban. Sütés közben forgasd is át mindegyiket, végül papírtörlőn csepegtesd le.