Hozzávalók

A barna laphoz: /20×30 cm tepsihez/
👉 2 db tojás
👉 4 ek cukor
👉 2 ek víz
👉 1 ek étolaj
👉 4 ek liszt
👉 1 mk sütőpor
👉 1 ek kakaópor

A fehér tésztához:
👉 3 db tojásfehérje
👉 4 ek cukor
👉 1 mk sütőpor
👉 2 dl finomliszt
👉 1 ek étolaj
👉 1 el víz
👉 7 dkg darabos dió
👉 25 dkg házi,cukrozott magozott meggy

A krémhez:
👉 3 db tojássárgája
👉 3 ek cukor
👉 3 dl tej
👉 1 csomag vaníliás pudingpor
👉 15 dkg vaj
👉 70 ml rumos tej
👉 A tetejére:
👉 étcsokoládé
👉 étolaj

Elkészítés

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.

A kakaós tészta készítés: A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzá keverjük a vizet és az olajt. A lisztet, sütőport a kakaóval összekeverjük és a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével. Tepsibe tesszük, majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A világos tészta készítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat, vizet apránként adagoljuk hozzá. Végül az aprítógépben felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet belekeverjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Krém készítés: A tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral elkeverjük simára, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A barna piskótát tálcára tesszük. A rumos tej felével egy ecsettel lekenjük. Rátesszük a krémet. Befedjük a meggyes, diós lappal. A felső lapot is lekenjük a rumos tejjel. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére tesszük. Jól behűtjük 3-4 órára legalább. Forró vízbe mártott késsel 2×6,5 cm –es hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!