Hozzávalók

👉 45dkg lazacfilé
👉 olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 1fej hagyma
👉 50dkg csiperke gomba
👉 3gerezd fokhagyma
👉 25dkg bébispenót
👉 1dl fehérbor
👉 2dl tejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, egy tepsi aljába sütőpapírt teszünk, rátesszük a lazacot. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk és borsozzuk. 13-15 perc alatt megsütjük.

Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát és a spenótot. Összefonnyasztjuk, felöntjük a fehérborral és néhány percig rotyogtatjuk.

Hozzáöntjük a tejszínt és alaposan összeforgatjuk. Sóval és borssal fűszerezzük. A lazac mellé tálaljuk.