Hozzávalók

A tésztához:
👉 15dkg vaj plusz a tepsihez
👉 15dkg porcukor
👉 4db tojás
👉 12dkg darált dió
👉 1tk sütőpor
👉 7dkg liszt plusz a tepsihez
👉 2dkg cukrozatlan kakaópor

A rumos krémhez:
👉 20dkg darált dió
👉 150ml rum
👉 6dkg porcukor
👉 1tasak vaníliás cukor

A kakaós krémhez:
👉 25dkg vaj
👉 10dkg porcukor
👉 5dkg cukrozatlan kakaópor

A díszítéshez:
👉 10dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tésztához habosra keverjük a megolvasztott vajat a porcukorral és a tojások sárgájával. A masszába dolgozzuk a diót, a sütőport, a lisztet és a kakaóport. Beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Egy kivajazott, kilisztezett 25 × 35 cm- es tepsibe simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd egy deszkára borítjuk.

A rumos krémhez összedolgozzuk a diót, a rumot és a kétféle cukrot. A krémet a tésztalapra simítjuk.

A kakaós krémhez felhabosítjuk a vajat a porcukorral és a kakaóporral, majd a rumos krémrétegre simítjuk, majd tegyük hűtőbe a sütit dermedni.

Felolvasztjuk az aprított csokit. A kétharmadát a krémre simítjuk, a maradékkal a süti tetejét diszítjük. Végül tegyük a hűtőbe dermedni.