Hozzávalók

👉 20dkg sárgaborsó
👉 2fej vöröshagyma
👉 2db sárgarépa
👉 15dkg füstölt-főtt csülök és a tálaláshoz
👉 2ek olívaolaj
👉 1l füstölthús-főzőlé
👉 2db babérlevél
👉 1ág zellerlevél
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

A tálalás előtti napon beáztatjuk a sárgaborsót annyi hideg vízbe, amennyi bőven ellepi.

Másnap a vöröshagymát és a sárgarépát meghámozzuk, felaprítjuk, a füstölt húst kis kockákra vágjuk. Egy lábasban megpirítunk mindent a felforrósított olívaolajon. Hozzáforgatjuk a leszűrt és jól átöblített sárgaborsót.

Felöntjük a húsos-zöldséget a füstöltlével, majd hozzáadjuk a babérleveleket és a megtisztított, finomra aprított zellerlevelet.

Felforraljuk, majd puhára főzzük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk a levest, majd a babérlevelet eltávolítjuk. Petrezselyem levelekkel és néhány szelet füstölt csülökkel tálaljuk.