Hozzávalók

👉 4db cékla
👉 2ek olívaolaj
👉 1mk köménymag
👉 1mk rózsabors
👉 1csip só
👉 2ek méz
👉 1ek balzsamecet
👉 újhagyma

Elkészítés

A céklát alaposan megmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és puhára főzzük. Amikor puhára főtt, leöntjük a vizet, kihűtjük teljesen, majd megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk.

A köménymagot egy serpenyőbe tesszük, majd kevés olajon pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután egy mozsárba öntjük, hozzáadjuk a rózsaborsot, majd finomra őröljük.

Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott céklát, és rázogatva, kevergetve pár percig pirítjuk. Közben sózzuk, megszórjuk a rózsaborsos-köménymagos keverékkel, rácsorgatjuk a mézet, és a balzsamecetet, majd 2-3 percig pároljuk,  levesszük a tűzről, és kihűtjük.

Tálalás előtt a céklasalátát ízlés szerint megszórjuk vékonyra szeletelt újhagymával, és úgy kínáljuk.