Hozzávalók

👉 2szál nagyobb répa
👉 2szál gyökér
👉 1db kisebb zellergumó
👉 olaj
👉 1fej vöröshagyma
👉 3gerezd fokhagyma
👉 50dkg csirke
👉 só
👉 bors
👉 3dl tejföl
👉 2db tojássárgája
👉 1csok petrezselyem
👉 1db citrom leve
👉 chili paprika

Elkészítés

A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük. Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk.

Ezután felöntjük kb 1 , 5 dl vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, sózzuk borsozzuk és készre főzzük.

A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzáadunk pár kanállal a levesből, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével és chilivel.