Hozzávalók

👉 A töltelékhez:
👉 5db főtt tojás
👉 15cm füstölt kolbász
👉 A fasírthoz:
👉 1kg darált sertéscomb
👉 3db tojás
👉 1tk házi fokhagymakrém
👉 10ek zsemlemorzsa
👉 1mk só
👉 0.5mk őrölt bors
👉 2ek olaj

Elkészítés

Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A töltelékhez a kolbászt és a keményre főzött tojásokat apróra kockára vágjuk.

A darált húshoz hozzáadunk 2 db nyers tojást, a házi fokhagymakrémet és zsemlemorzsát. Megsózzuk, megborsozzuk, és jól összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt, olajjal kikent tepsibe téve kézzel téglalap alakúra formázzuk, és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazítva a tepsi hosszához.

Rászórjuk a tojás felét, majd a kolbász felét úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3 cm. A tenyerünkkel kicsit belenyomjuk a tölteléket a húsba. A sütőpapír segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, a húst az ujjunkkal egy kicsit benyomkodjuk, és a kikent tepsibe fektetjük. A műveletet megismételjük a maradék masszával.

A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással, és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk. Ezalatt néhány alkalommal meglocsolgatjuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki. Ha megsült, kiemeljük a tepsiből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.